Processó de Verges. Cartell 2024

Processó de Verges. Cartell 2024

LA DANSA DE LA MORT

Cartell per la Processó de Verges 2024

https://laprocesso.cat/
Obra La Dansa de la Mort d'Assumpció Mateu per la Processó de Verges 2024
presentacio-cartell-assumpcio-mateu-processo-verges-2-1

Notícia a la web de La Processó

«Verges convoca un concurs de caràcter anual per escollir el cartell de la Processó i la Dansa de la Mort

L’Associació de la Processó de Verges convoca la primera edició d’un certamen artístic que servirà per crear la imatge anual del cartell de la Processó i la Dansa de la Mort i, a la vegada, una edició d’obra gràfica.«

Article www.laprocesso.cat →

LA PROCESSÓ DE VERGES. PATRIMONI CULTURAL

Web del Patrimoni Cultural de Catalunya

La tradició cristiana de la Passió es converteix en una representació teatral de carrer en aquesta població del Baix Empordà. La Processó de Verges té més de 300 anys d’història i se celebra cada Dijous Sant.

El misteri que es representa es basa en un llibre en vers de fra Antoni de Sant Jeroni de 1773 que adapta el drama de les darreres hores de Jesucrist. La teatralització de la processó permetia trencar la barrera del llatí eclesiàstic i facilitava l’adoctrinament amb un llenguatge més proper.

La processó arrenca des de l’església a les 12 de la nit. Durant el recorregut pels carrers del poble, i sota l’única llum de les torxes enceses, es representen les escenes de la Passió. Tothom espera el moment en què s’interpreta la Dansa de la Mort. En aquesta representació macabra i ancestral d’origen medieval cinc esquelets col·locats en forma de creu salten i ballen al so d’un tabal.

Verges és l’única població catalana que conserva aquesta escenificació, i per aquesta raó la Processó de Verges va ser declarada Festa tradicional d’interès nacional el 1983.

https://patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/processo-de-verges