Homenatge a la Lídia de Cadaqués

Homenatge a la Lídia de Cadaqués

Lídia, que fou i no fou la Ben Plantada

Exposició col·lectiva a Asil Gomis, Agullana

Fins a finals de Gener 2022

S’ha fet l’ homenatge a la Lídia de Cadaqués a Agullana, a on va viure els darrers anys a l’Asil Gomis. Comissariat tot per l’ Enric Tubert. «Serenata a Lídia de Cadaqués» de Xavier Montsalvatge a càrrec d’ Adriana Montortano (flauta) i Jordi Cañon (piano). Actuació de dansa contemporània amb la companyia «El Paller» i conferència «Es parlarà molt de mi, que jo ja ho sé» a càrrec de Cristina Massanés.

Exposició a la Sala de plens municipal i visita al cementiri, hem participat 38 artistes.
Entre els artistes que participen a l’exposició estan: Laia Bedós, Carles Bros, Mònica Campdepadrós, Gustau Carbó Berthold, Quim Domene, Ignasi Esteve, Pilar Farrés, Antoni Federico, Jaume Geli, Jordi Gispert, Nobuko Kihira, Koyama, Claude Lambert, Daniel Lleixà, Assumpció Mateu, Josep Ministral, Mercè Riba, Lluís Roura, Carme Sanglas, Tura Sanglas, Sebi Subirós, Alícia Viñas o Juanjo Viñuela.

obra-expo-lidia-cadaques1

Notícies en premsa

«La Modernitat és un deliri». El Punt Avui

«Aquesta setmana s’han complert 75 anys de la mort de Lídia Noguer, una dona que es va relacionar amb Dalí, Lorca i Pla, i que estava convençuda que Eugeni d’Ors l’havia convertit en protagonista de la seva obra.»

El deliri i el mite de Lídia de Cadaqués. Diari de Girona. «Los delirios de una pescadera que sedujeron a Eugeni d’Ors, Salvador Dalí y Federico García Lorca.»

El mito de Lidia de Cadaqués. La Vanguardia

TV3 Agullana fa homenatge a la Lídia de Cadaqués, la Ben Plantada. Veure notícia.