Com un vas buit. Jordi Isern


Detalles de Evento


«Com un vas buit». Jordi Isern

[Text extret de www.ddgi.cat/exposicions]

«Com un vas buit» és una mirada a l’interior de l’home, a la necessitat humana de cercar l’essencial, però també s’hi evidencia una reflexió profunda a l’entorn de la concepció que té l’artista sobre l’art (entès com una via principalment espiritual) i una voluntat de recerca de noves maneres de relacionar l’art i la societat.

En total, l’exposició es compon d’una trentena de peces (moltes de les quals de gran format) en què Isern treballa amb la seva personal reinterpretació del cos humà i amb la llibertat de prendre’n consciència autònoma, i es complementa amb dues vídeoaccions que l’artista mateix va realitzar en aigües cubanes i al riu Onyar de Girona.

En totes les obres Isern cerca plàsticament una zona indefinida entre realisme i abstracció; «dins d’una certa desmaterialització o inconsistència de la imatge», diu ell, i procura moure’s en aquesta ambigüitat. Isern parteix d’allò més palpable, que és el propi organisme, i es dirigeix cap a allò més impalpable. L’artista segueix un procés d’anar buidant gradualment els elements figuratius que configuren la imatge i la reomple d’elements més espontanis, més lliures, més abstractes, que ell mateix associa a l’inconscient col·lectiu.

Aquesta és l’exposició més experimental que ha ideat l’artista al llarg de tota la seva trajectòria, sobretot pels materials i llenguatges amb què ha estat treballant: al paper, ferro i fusta, Isern hi afegeix radiografies, llençols, roba, draps, gases, relacions amb objectes varis (llibres, mantes, plats), etcètera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *